П`ятниця, 03.05.2024, 04:24
Вітаю Вас Гість

Оренда квартир в Івано-Франківську без посередників - безкоштовні оголошення

Головна | Реєстрація | Вхід | RSS




Розміщувати оголошення на сайті мають право тільки зареєстровані користувачі!  ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ (всього 3 хв.!!!)
Оголошення посередників автоматично видаляються, а користувач блокується!

Оренда житла Івано-Франківськ » 2011 » Квітень » 15 » Здаємо квартиру в оренду
19:05
Здаємо квартиру в оренду
«Батьки переїхали в заміський будинок. А квартира стоїть пуста. Часи зараз важкуваті, самі знаєте. От і вирішили на сімейній раді житло тимчасово здати. Але ж стільки страшилок наслухалася! І виносили усе, і перездавали потім поденно… Хотілось би себе убезпечити. Чи є якісь правила, чи можливо досвід вже досвідчених у таких питання – як бути? Як не стати жертвою аферистів, і таки заробити на квартирі, а не навпаки»
Олена, Полтава

Це звернення було не перше із подібних, тому ми вирішили із допомогою юриста Ольги Петрової скласти таку собі пам’ятку для господарів квартири, які хочуть її здавати.


Як не прогадати із ціною

Щоб оцінити, скільки ви зможете заробити, здаючи свою квартиру, можна використати кілька варіантів.
Орієнтуватися на ціну інших (газети, оголошення, за скільки здають знайомі). Але, як правило, ціни в оголошеннях не відповідають реальності. Найчастіше вони трохи завищені, а реальна ціна народжується після торгу.
Звернутися в агентство нерухомості. Можна прицінитися до квартири, схожої на вашу, і відняти суму «на торг». Або доручити здавати вашу квартиру агентству. Грошей при цьому ви не втратите: агентство бере гроші із квартиронаймачів. Але тут ви таки хоч трохи, але перестраховані.

Підраховуємо прибуток

Для приклада ми взяли стандартну однокімнатна у районі Подолу (Ленінський район Полтави) з меблями, телефоном і кабельним ТВ.
Вартість оренди –1300 гривень на місяць.

Витрати:

Телефон – близько 100 грн/місяць.
Квартплата – у середньому 40 грн/місяць.
Електроенергія – 50 грн/місяць (мешканці заощаджувати світло точно не будуть).
Кабельне – 30 руб.
Непередбачені витрати – 100-200 грн/місяць. (прорвало трубу, зламалася плита й т.д.)
Разом витрат близько 300 гривень на місяць.
Чистий прибуток - близько 1000 гривень на місяць.
Витрати можна обмежити, домовившись, за по рахунках платитимуть вони самі. Це, до речі, дисциплінує, примушує трохи економити. Та й вам із квитанціями не носитися. Хоча, перевіряти, нагадувати доведеться щомісяця.
При ідеальному збігу обставин із квартири вартістю 60-70 тисяч у.о. можна дістати прибуток у районі 10-12 тисяч гривень на рік.

Правило номер 1:
Не вмієш - не берись
Якщо ви вперше хочете здати свою житлоплощу в оренду, то краще надати цю справу професіоналам: звертайтеся в агентства нерухомості. До речі, хочете дуже швидкого результату – пообіцяйте комісійні ріелтору. Здасть дні за два.

Правило номер 2:
Сім раз перевір ...
Багато хто власники бояться звертатися у великі компанії, вважаючи, що там з них візьмуть великі комісійні. А дарма, зараз на ринку нерухомості дуже багато агентств-шахраїв, співпраця з якими не принесе вам нічого, крім зайвих проблем. Довіряти можна тільки перевіреним агентствам або тим, які тримаються на ринку вже більше п'яти років. Перш за все поцікавтеся документами організації – перевірте наявність ліцензії, поговоріть з кимось з керівництва компанії.

Правило номер 3:
Правильна оцінка вартості заощаджує час
Якщо ж ви все-таки вирішили зайнятися нелегкою справою здачі квартири самостійно, то запам'ятайте: перший крок на шляху до вдалої операції - її адекватна оцінка. Сьогодні ринкова вартість житлоплощі в першу чергу залежить від типу будинку. Найбільшим попитом користується житло в нових будинках та монолітно-цегляних будівлях.

Правило номер 4:
Ідіть на візуальний контакт
Не поспішайте здавати квартиру першому-ліпшому: спочатку переконайтеся в його надійності. Не можна однозначно сказати, хто надійніше - сім'я, самотній чоловік, молоді люди або дівчата. Не спілкуються з потенційними клієнтами через Інтернет – тільки по телефону, адже, почувши голос людини, набагато простіше сформувати враження про нього. А перед тим, як остаточно вирішити пустити в своє помешкання того чи іншої квартиранта, призначте зустріч, поговоріть, подивіться на нього, і вже тоді приймайте остаточне рішення.

Правило номер 5:
«У мене всі ходи записані»
Обов'язково укладіть договір на оренду житла: чітко обговоріть терміни і суми оплати, хто і за що буде платити. Це головний документ ваших відносин із людиною, яка винаймає в вас житло.
Правило номер 6: Встановіть стеження
Через пару місяців подивіться на порядок у квартирі. Робити це треба делікатно. Краще заздалегідь домовитися про свої візити, щоб не набридати і не доставляти незручностей наймачам. Крім того, можна поговорити з сусідами – з'ясувати, чи добре поводять себе нові мешканці, а при наявності сильних сумнівів – можна попросити останніх поспостерігати за вашою квартирою. Якщо дотримуватися всіх цих порад, то з квартиранта жодних проблем виникнути не повинно. Жодних проблем від тимчасового заселення на вашу територію чужаків ви не отримаєте. Одна суцільна вигода.


http://novagazeta.com.ua
Категорія: оренда квартир івано-франківськ | | Теги: здати квартиру в оренду, здача квартир в оренду, пошук оренди квартир, оренда житла Івано-Франківськ
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Подача оголошень

Корисна інформація

Каталог сайтів

Новини та статті

Наше опитування

Яка квартира Вам потрібна?
Всього відповідей: 856
Форма входу