Четвер, 02.05.2024, 21:38
Вітаю Вас Гість

Оренда квартир в Івано-Франківську без посередників - безкоштовні оголошення

Головна | Реєстрація | Вхід | RSS




Розміщувати оголошення на сайті мають право тільки зареєстровані користувачі!  ФОРМА РЕЄСТРАЦІЇ (всього 3 хв.!!!)
Оголошення посередників автоматично видаляються, а користувач блокується!

Оренда житла Івано-Франківськ » 2011 » Квітень » 15 » Як правильно здавати квартиру в оренду
19:02
Як правильно здавати квартиру в оренду
Як це не дивно, незважаючи на те, що кількість бажаючих зняти квартиру значно перевищує кількість орендодавців, на ринку існує маса вільної житлової площі, яка не здається. А все тому, що господарі квартир не знають правил оренди.
Коли моя знайома переїхала до чоловіка и решилась здати в оренду свою маленьку квартирку, я вирішила побігати по агентствам разом з нею, щоб зрозуміти - як воно, пристроїти свою житлоплощу в гарні руки, нехай навіть і на час. Виявилося, що зробити це зовсім непросто - одні квартиранта не подобалися їй тим, що у них була собака, другий - віком (подруга побоювалися постійних вечірок).
Кульмінаційного моменту вибір квартирантів досяг тоді, коли сусідка по нещастю - жінка, яка вже другий раз здають квартиру в оренду, розповіла їй про те, як пустила до себе пристойних, на перший погляд, мешканців - а ті виявилися шахраями. Ось тут-то й вирішила подруга звернутися в агентство нерухомості.
Мені ж вдалося, простеживши весь шлях своєї знайомої і поспілкувавшись з тими, хто вже мав досвід передачі квартири в оренду, скласти список правил, керуючись якими можна значною мірою убезпечити себе від небажаних наслідків.
Правило номер 1: Не вмієш - не берись
Якщо ви вперше хочете здати свою житлоплощу в оренду, то краще надати цю справу професіоналам: звертайтеся в агентства нерухомості. Правда, безкоштовно працювати ніхто не стане і агенти візьмуть з вас винагороду. Але за ці гроші вашу нерухомість будуть активно просувати на ринку і підберуть надійних, стабільних мешканців.
Для особливо жадібних передбачений і такий варіант, коли від виплати комісійних можна відмовитися. Але майте на увазі, що такий варіант має кілька очевидних мінусів: агентство нерухомості все одно своє отримає - у цьому випадку відсотки заплатить той, хто хоче в'їхати в вашу квартирку, а ось ви втратите величезну кількість часу. Чому? Все дуже просто - ваша квартира (в Одесі) буде чекати свого заповітного години у внутрішній базі даних агентства, і згадають про неї лише тоді, коли з'явиться клієнт з конкретними вимогами, повністю відповідними її характеристиками. Так що вирішуйте самі, що вам більше подобається - чекати біля моря погоди або все-таки заплатити не дуже велику суму і спокійно чекати, поки агенти отищут для вас підходящого квартиранта.
Правило номер 2: Сім раз перевір ...
Багато хто власники бояться звертатися у великі компанії, вважаючи, що там з них візьмуть великі комісійні. А дарма, зараз на ринку нерухомості дуже багато агентств-шахраїв, співпраця з якими не принесе вам нічого, крім зайвих проблем. Довіряти можна тільки перевіреним агентствам або тим, які тримаються на ринку вже більше п'яти років. Явившись в агентство, першою справою поцікавтеся документами організації - перевірте наявність ліцензії, поговоріть з кимось з керівництва компанії. А ще краще, перш ніж іти в компанію, що працює з нерухомістю, покопатися в Інтернеті - пошукайте відгуки громадян, які вже працювали з цим агентством. Тільки одне але - пам'ятайте, що шукати такі "одкровення" потрібно де завгодно, але тільки не на сайті компанії - вдячні відгуки, розміщені там, як правило, пишуть свої співробітники.
Правило № 3: Правильна оцінка вартості заощаджує час
Якщо ж ви все-таки вирішили зайнятися нелегкою справою здачі квартири самостійно, то запам'ятайте: перший крок на шляху до вдалої операції - її адекватна оцінка. Сьогодні ринкова вартість житлоплощі в першу чергу залежить від типу будинку. Найбільшим попитом користується житло в нових будинках та монолітно-цегляних будівлях. Наявність гарного ремонту в квартирі також може додати до щомісячної вартості вашого житла енну суму: орендарям подобаються квартири з просторими, світлими кімнатами, цікавими дизайнерськими рішеннями, багаторівневим освітленням і вбудованою побутовою технікою. А вже якщо у вас в будинку ще й виділена інтернет-лінія є, і під охороною парковка прямо у дворі - можете вважати, що ваша квартира - просто скарб, і винагорода за неї потрібно просити відповідне.
Правило номер 4: Ідіть на візуальний контакт
Не поспішайте здавати квартиру перший звернувся до вас людині: спочатку переконайтеся в його надійності. Не можна однозначно сказати, хто надійніше - сім'я, самотній чоловік, молоді люди або дівчини. Не спілкуються з потенційними клієнтами через Інтернет - тільки по телефону, адже, почувши голос людини, набагато простіше сформувати враження про нього. А перед тим, як остаточно вирішитися пустити в своє помешкання того чи іншої людини, призначте зустріч, поговоріть, подивіться на нього, і вже тоді приймайте остаточне рішення.
Правило номер 5: У мене всі ходи записані
Обов'язково укладіть договір на оренду житла: чітко обговорити терміни і суми оплати, хто і за що буде платити. Найбільш поширена практика - за комунальні послуги сплачує орендодавець, а за телефон і електроенергію - орендар, так як сума залежить від його потреб. До речі, в договорі можна обумовити все, що завгодно - наприклад, умови виселення погано провідного себе квартиранта. Так що якщо у вас є якісь побажання щодо мешканці, краще письмово обумовить їх заздалегідь - ще на стадії укладання договору.
Правило номер 6: Встановіть стеження
Через пару місяців подивіться на порядок у квартирі. Робити це треба делікатно. Краще заздалегідь домовитися про своє парафії, щоб не набридати і не доставляти незручностей наймача. Крім того, можна поговорити з сусідами - з'ясувати, чи добре ведуть себе нові мешканці, а при наявності сильних сумнівів - можна попросити останніх поспостерігати за вашою квартирою. Тут потрібно повернутися до попереднього пункту - якщо ви, як і моя знайома, не хочете, щоб у вас дома влаштовувалися вечірки - домовляється про це з мешканцями заздалегідь, ще на стадії договору. Потім всі ваші зусилля вигнати "гуляка з квартири" можуть виявитися марними - логіка тут проста, якщо у паперах не сказано, що чого-то робити не можна, отже, робити це можна.
Якщо дотримуватися всіх цих порад, то з квартиранта жодних проблем виникнути не повинно. Жодних проблем від тимчасового заселення на вашу територію чужаків ви не отримаєте. Одна суцільна вигода.
Житло будуть продавати за новою схемою
В Україні з січня забудовники працюють за новою схемою: квадратні метри за безвідсоткові облігації. Кажуть, це зменшить ризики інвесторів.
Разом з тим, юристи вказують на законодавчі недоліки, які можуть призвести до появи нових будівельних пірамід. Нова схема придбання квартири під облігації - залишила колишні ризики: гарантій, що забудовник обміняє їх на обіцяне житло, немає.
Експерти кажуть: якщо в договорі чітко не визначені умови, вам віддадуть лише номінальну вартість облігацій. Ще один ризик - дочірні компанії. Якщо вони зникнуть, материнська за їх борг не відповідає. А обов'язкового страхування, що зменшує ризики, в законі немає.


Джерело

Категорія: оренда квартир івано-франківськ | | Теги: оренда житла Івано-Франківськ, попит на оренду квартир, здача квартир в Івано-Франківську
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Подача оголошень

Корисна інформація

Каталог сайтів

Новини та статті

Наше опитування

Яка квартира Вам потрібна?
Всього відповідей: 856
Форма входу